Stark indisk mat, julgran utan lager plats och tankar under blekning

jahapp. Idag hade vi då en tre timmars föreläsning om hormoner och lite andra skumma saker. Till en början hängde jag med riktigt bra men efter vår lilla kaffe rast så försvann mitt fokus tyvärr. När vi sedan slutade klockan 12 så gick jag bort till KapAhl och mötte min mor, stefans systrar och Eva, stefans mamma. Att gå bort och möta dem i den iskalla vinden var ju dock onödigt eftersom vi skulle gå och äta på Yoghi som ligger borta vid högskolan. Där beställde jag Chicken spenat. Den skulle vara Medium stark men var den det? Trodde för sjuttsingen att min mun skulle brinna upp! Men ja. det gick ner och det jag hann smaka innan mina smaklökar var helt förvirrade var gott :)

Efter vi ätit kollade vi i lite butiker till och sedan körde jag och mamma Caya, Pernilla och Eva till Målsryd för att sedan vända in mot staden igen och åka till Knalleland. Efter en snabbtur inne på Veromoda där mamma köpte ett halsband och sedan en sväng in på gina tricot där jag köpte en tröja så åkte vi till Rusta där jag skulle köpa mig en julgran :) Så vart skall den vara? Jo, på lagerplats 1. Men finns det någon lagerplats
1? Nej, bara 2-10 eller vad det nu var. Men efter att vi frågat en som jobbade där som verkade hiskelit besvärad över att bli störd i sitt uppackande av cashewnötter så hittade vi min gran. :)

Så nu sitter jag här med nyblekt hår. Eller ja, min utväxt är nyblekt. :) När jag stod och blekte mitt går kom jag på att jag är rädd för ganska många saker, men ändå så utsätter jag mig för dem nästan dagligen.

Jag är livrädd för att inte kunna andas
att andas varm luft ger mig panik
ändå dushar jag i ett ångfyllt rum
och bastar i 70 grader

Jag är livrädd för dockor
ändå springer jag ut och in i butiker

Jag klarar inte av clowner
men Krusty the Clown skrattar dagligen på min tvskärm

Bland det värsta jag vet är mörker
Men varje kväll släcker jag lampan och ligger där,
omringad av min mardröm tills en ny dag gryr.

Med de orden säger jag tack för mig och fortsätter att titta på Grotesco. :)

Hejsvejpolishej!

Gröna lungor, kall promenad och bio

Jahapp, så idag jag gjorde jag min tredje, alternativt fjärde dissektionen i mitt liv. Jag vet inte om man kan räkna att dra av en räka dennes ben och ögon att dissekera ;) Men iaf, idag lärde jag mig faktiskt någonting det :) Fick kolla på artärer och vener och se vad allt jag lärt mig de latinska namnen på verkligen är :) Det var kul :) Men som rubriken säger så var det lite grönt på lungorna (Det var grishjärtslag vi dissikera ;)) vilket var lite läskigt. Men vi hade visst haft tur för gruppen som dissikera igår hade visst fått lungor och hjärta nästan var helt gröna :S Anledning? Någon bakterie som lyckats sätta sig på dem på vägen mellan dalsjöfors och borås innan de hann frysas ner. Det skulle visst ha luktat fruktansvärt för de som höll på igår, stackarna ;)
Efter dissektionen fick vi ta EKG och kolla puls och dykarpuls eller vad det nu hette ;) Det var roligt med :) Så en spännande dag i skolan idag :)

Efter jag hade slutat och vinkat av Carro och Veronica när de gick in på b-laget (förbjudet område för mig fortfarande ;)) så mötte jag upp älskling och vi knallade in mot torget för att leta efter mössa och vantar till mig, detsamma till Isak förrutom att han skulle ha ett skärp med. Efter en stund bar det av hemåt, jag, lycklig med två påsar i handen och älskling tomhänt ;) Promenaden hem var kall men trevlig när man har en varm hand att hålla i. Vi gick till Ica och handlade gottan och sedan gick vi till pizzerian och köpte mer gottigottan :)

Nu om en stund bär det av till bussen för vi ska se på bio älsklingen och jag :) Harry Potter ^^ Tycker att jag lyckats bra med att undvika folk som redan har sett den faktiskt :) Har bara hört att vissa tyckte att den var bra och andra tyckte att den var mindre bra :) Nu återstår det att se vad jag tycker med :)

Nej, nu får det vara sluttjatat ;)

HaryegöttPåtter!

Sjuk älskling, cyklat med läskiga dockor och 2 poäng för lite

Jahapp, dagen började med att tvinga älskling att stanna hemma eftersom han var sjuk. Sedan var jag duktig och gick till skolan, även om det blev att jag fick gå själv. Har väldigt svårt för det annars. Jag går upp tidigare på morgonen och kommer ganska mycket för tidigt till skolan vatje dag bara för att jag ska gå med älskling, annars blir det att jag tar bussen istället och ja.. Det är bättre att gå :)

Så idag var jag tillbaka i skolan då. Har inte varit där på nästan en vecka. Inte sedan i fredags förra veckan för att vara exakt :P Så det var trevligt. :) Träffade ju Carro och Veronica, vilket var väldigt trevlans ^^ Så efter en lång föreläsning om synen och temperaturreglering eller vad det nu var vi pratade om så skulle vår grupp ha labb. Vad detta innebar visste vi knappt, bara att det skulle ingå ett frivilligt, gratis fystest. Och det var i princip det vi gjorde. Gick igenom lite var kondition var och sedan körde vi igång.
Det gällde att cykla i sex minuter på en träningscykel med en pulsmätare på sig samtidigt som man såg på en skärm framför sig lite olika saker, hur hög puls man hade osv. Efter hand ökade läraren motståndet och så. Efteråt fick man reda på sina värden.
Det var roligt faktiskt. ^^ Men jag fick cykla 1 min 20 sek längre bara för att maskinen inte tyckte att min puls var tillräckligt stabil eller något ;)
Det som var otrevligt med detta testet var att vi var i ett rum tillsammans med provdockor, alltså dockor som vi ska få öva att ta blodprov och ta sprutor på. Fy vad läskiga de var! Men jag måste väl lära mig att vara vid dem, annars kommer jag aldrig att kunna lära mig att ge sprutor :P

Var och hämtade ut min tenta idag med. Fick 17 poäng under G. Men det varefter att jag hade kontrollräknat mina poäng och sett att de missat att räkna med på två poäng. Inte för att det hade påverkat mitt betyg men ja. Rätt ska vara rätt :P eller.. Vi får se om jag gör någonting åt det, tror inte det ;) Får väl koncentrera mig på att plugga till de två kommande tentorna istället...

Imorgon ska älskling och jag på bio :) Det ska bli väldigt trevligt :) Har inte varit på bio sedan den förra Harry Potter filmen :) Ja, ska väl säga det med att det är Harry Potter vi ska titta på ;)

Nej, nu ska jag nog ta och titta på lite The Tribe :)

Haregöthaaaaaj!

Fortfarande sjuk, dåliga nyheter och lillebrors födelsedag

Ja, jag sitter fortfarande här i soffan och har ont i hela kroppen. Skillnaden från igår är att älskling sitter bredvid mig. Så vad har vi sjuka människor gjort idag? Jo, först låg vi i sängen till klockan blev mycket. Typ kvart i tolv, sedan hämtade vi våra datorer och forsatte ligga i sängen fast med våra datorer då. Seda har vi tvättat, handlat, lagat mat, diskat och ätit Ben & Jerry's. :) har varit ganska duktiga ändå trots att vi är sjuka :)

Min lillebror Adam fyller 14 bast idag med.. Shit vad stor han blivit :S Men eftersom Isak och jag blivit sjuka så kunde vi inte komma på kalaset så jag ringde till Adam för att säga grattis. Men vad händer när jag hör att Adam svara i andra änden? Jo, jag känner inte igen hans röst! Okej att vi inte träffas så ofta men att han ska ha kommit så långt in i målbrottet att jag inte känner igen hans röst är ju läskigt! haha. Men iaf, så ska Isak och jag förmodligen till Svenljunga i helgen så då kan jag komma och säga grattis till min stora lillebror ;)

Så, nu kommer vi till de dåliga nyheterna. Jag blev inte godkänd på min första tenta... Så fruktansvärt irriterande.. Och för att göra situationen ännu värre så är omtentan dagen efter vi ha nästa tenta! Fuck it! Jaja, det är bara att börja plugga...

Nu ska jag ringa min pappa tror jag.

Harebralingonben

BTW

Btw så har jag idag haft fler läsare på min blogg än någonsin! Hela 8 stycken! WOW! :D Säg vilka ni är och lämna er adress till er blogg så kan jag kolla på era med om ni vill ;)

Stavfel och dumma sjukdomsgudar

Ja, jag kollade igenom mitt inlägg från igår och såg att jag hade stavat fel på väldigt många ställen. Fy mig, inte helt okej faktiskt. Inte om man är en sådan petnoga tjej som jag. När det gäller mina egna texter då. :P

Ja, som rubriken kanske redan avslöjat så blev jag sjuker. Ligger här i soffan med värkande kropp och är för trött för att röra en fena. fruktansvärt irriternade. Och med tanke på hur jag mår nu så blir det troligtvis ingen skola imorgon heller. Faaan, jag hinner inte bli sjuk! Det är alldeles för mycket i skolan. Och nu när tentorna ligger så nära varandra med och vi har så få föreläsnigar så känns det inte så rockigt att ligga och inte kunna koncentrera sig på annat än att ligga bekvämt för de närmsta  minutrarna. Suck pust och stön...
Hoppas att det blir bättre snart iaf, på onsdag ska jag ju träffa min underbara kusin Olivia, och hon ska komma och titta på min och Isaks lägenhet :) trevlans trevlans :)

Jag fick ju då på grund av min sjuka kropp ringa och avbeställa min tid hos dietisten med, kändes ju lagom kul.. För det första för att jag faktiskt sett fram emot att komma och prata med henne och för det andra att jag HATAR att ringa till folk jag inte känner. Men jag tog mig i kragen och ringde i hopp om jag skulle komma till telefonsvararen och bara behöva tala in ett meddelande där, men tji fick jag. Men det visade sig att hon var väldigt trevlig och hon ska skicka ett brev om ny tid till mig :)

Nehepp.. Nu ska jag väl ta och krypa ner under mitt varma täcke och titta på någonting under tiden älskling badar. Typ dunderklumpen kanske.. Eller The tribe.. Resan till Melonia? Eller Saltkråkan? Ja, jag har hamnat i en liten period där jag gillar att få nostalgikänslor ;)

Vill bara tillägga att älskling och jag tittade på A Beautiful Mind innan, och den rekomenderas starkt! Den är verkligen hur bra som helst! :D TITTA PÅ DEN!! (Hypnotoad demands you) <-- för er som någon gång tittat på futurama ;)

Hejsvejsprettyfejs!


Dagen efter.

Nu sitter jag här och tittar på när älskling spelar och själv tänkte jag återuppväcka lite barndimsminnen och titta på Saltkråkan. :)

Igår var vi då på släktkalas, det var trevligt men vi stannande inte så utan tog tio i tio bussen hem. :)

Idag är jag trött och mår inte så bra. Har nog en förkylning på g.. Inget att rekmendera. Jag hinner inte bli sjuk nu, har för mycket att göra i skolan.. :( Men men.. Man kan inte styra sjukdomsgudarna.. Eller någon liknande, vad det nu är som bestämmer om man ska bli sjuk eller inte ;)

Älskling bakade kakor innan, väldigt goda kolakakor :) Mums mums! Får passa på att äta lite kakor nu eftersom jag ska till en dietist imorgon så kanske jag inte får äta sådant längre ;)

Jaja, nu ska jag kura ihop mig här i soffan, luta mmig mot Isak och titta på Saltkråkan.


Haregötthaaaaj!

ÄLSKAR SNÖÖÖÖ! :D

Idag är det en sådan där sällsynt morgon som jag är uppe innan älskling. Jag sitter och försöker vakna till lite innan jag ska börja diska och städa lite.. Kan hända att mor min kommer in idag och då måste det se bra ut :P

När jag var uppe i natt och frågade älskling om inte han skulle gå och lägga sig så sa han: Titta ut genom fönstret. och vad ser jag? utsidan har förvandlats till mitt älskade vinterland! Det såg så mysigt ut att jag ville springa ut och rulla mig i snön! Mys!

Nu kom jag på med att det är första advent nästa helg! Tiden går fort för jag lov att säga. :) FÅ ta och köpa lite adventsljusstakar när jag får pengar. :) Åh vad jag tycker om denna tiden på året! :D

Idag ska Isak, jag, Isaks mor och bröder på släkatkalas i sjömarken. Det ska minst sagt bli spännande :)

Nä, nu funderar jag på om jag ska ta och krypa ner bredvid min mysiga älskling och pussa på honom lite ;)

Hejsvejslingonmos!

Tenta 2

Jahapp, idag hade jag då min andra tenta. Jag hoppas att det gick bra.. Denna var ju dock uppdelad i tre delar, och på varje del måste jag ha 70 % rätt. Så om jag får mindre än det på en del så behöver jag bara göra om den delen, vilket är skönt :)

Har inte skrivit på några dagar igen nu, gud vad dålig jag är! Eller inte, spelar la ingen roll?! ;)

I måndags var jag hemma hos min kära vän Sandra Norén i hennes lägenhet som hon och Tobbe precis flyttat in i :) Var jättefin :)

Idag har jag inte rört en bok efter tentan. njuter av en dag utan plugg helt enkelt :) Men den 10 december är det dags för nästa tenta så imorgon är det bara att bita ihop igen och börja plugga återigen :)

Nu ska jag fortsätta titta på Arga snickaren.

Haregöttmos!

Om jag hade fått välja.....

så hade jag haft någonting att skriva just nu, men det har jag inte.. Försöker bara fördriva tiden innan jag ska ge mig av mot Bäckäng.

Drar nog på lite maskara och sedan knallar jag neråt nu.. Bättre att vara för tidig än för sen :)



Hejsvejstjofrääääääs!

Hoppsansa...

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar igen. Så det kan bli. Det som har hänt sedan sist iaf är att jag gjort mitt livs första tenta, vilken jag hoppas gick bra.. Det kändes hyffsat okej så ja.. Håller tummarna för att jag har fått mer än 70% rätt :) Hade inte käns mig så här säker på tentan om det inte hade varit för Carro och Veronica, tack för all hjälp :)


Idag är det exakt en vecka kvar tills jag ska ha min nästa tenta. Det kändes ganska lugnt faktiskt. Eller ja, det kändes stressigt med en tenta så snart inpå, men när vi hade haft våra första föreläsningar så kändes det ganska lugnt men idag bröts det.... Vi ska lära oss de flesta benen i kroppen på latinska tills onsdag nästa vecka.. Och på fredag ska vi gå igenom alla muskler i kroppen och de ska vi säkert också kunna på latin.. :S Och utöver detta så ska vi kunna mitosen och hur det går till när en gen blir ett protein och lite annat spännande.


Tjohoooo!!!!


Imorgon har vi egen studietid och då ska jag egentligen plugga hela dagen, men klockan nio imorgon bitti så ska jag träffa Amanda, Stephanie och Helena och så ska vi upp och hälsa på på Bäckäng! Det ska bli väldigt roligt! Men efter det blir det plugg och sedan på kvällen så bär det av till Göta igen för musikalövning :) kommer blir en rolig dag imorgon :)


Ja, det ska jag kanske lägga till med, jag tycker att både det här med cellerna och med skelettet och musklerna är väldigt intressant, det är bara det här med att vi ska lära oss det på latin som känns så fruktansvärt otrevligt.. :P


Nej, nu ska jag hoppa i säng. Ska se om älsklingen min kommer med också :)


hejsvejslingonfejs!

Zombies

Drömde om Zombies i natt igen. Fy vad otäckt..  Dessa var dock lite mer lättlurade så om man låtsades vara en zombie så trodde de det och lät en vara. Men det var ändå fruktamsvärt läskigt att i drömmen bli avsläppt med älskling vid tårpilen i dalsjöfors och sedan se att nästan alla där är zombies. Så vi börjar gå som dem med, och plötsligt vänder sig Isak sig mot mig och frågar om jag blivit zombie på riktigt och jag säger nej så han tittar bort, men sedan tittar han på mig igen och då har han fått helt svarta ögon och är på väg att bita mig. Sedan hände det massor av konstiga saker, jag givk in på tårpilen men det såg inte ut som en sådan butik som det är. Jag bestämde mig för att hyra film och köpa godis iaf, som Isak och jag skulle ha gjort. Så jag gick slalom mellan zombisarna och upp på andra våning. Det visade sig att zombis inte kan gå i trappor så de började skaka trappan så vi skulle trilla ner som var där uppe, men sen slutade allt och utbrottshundarna (?) kom. Då var det helt tomt där inne förutom två andra tjejer och jag. Så jag öppnade utbrottsdörren(?) för att stänga ute hundarna. Sedan minns jag inte mer typ.


Läskigt med konstigt...



Nu ska jag äta jordgubbar och titta på one tree hill, sedan plugga.


Haregöthaaaaaaaj!

Msnpluggning

efter att ha suttit ensam i två dagar och pluggat och känt att knappt någonting fastnat i huvudet så slog jag mig ner framför datorn och började skriva med min vän Veronica, och detta resulterade i att vi satt och pluggade tillsammans via msn. ;) Jag lärde mig mer på denna stunden än vad jag lärt mig själv på två dagar :) Nu vet jag vara paradigmens fyra komponenter är till exempel. Världsbild, kunkapssyn, intresse och kompetens. YEAH!!  Känns som att man kommit någon vart nu iaf :)


Kom på nu att jag itne skrivit här om hur det gick på min omtenta. 10 rätt av 10 möjliga, tjohooo!! kunde inte bli mycket bättre än så va? ;) Hoppas på att det blir den enda omtentan jag någonsin behöver göra ;) Vill inte behöva göra om någon tenta igen...


Så, på fredag är det då dags för min första stora tenta.. Ont i magen har jag.. Är jättenervös verkligen. Hoppas det kommer gå bra...


Och på lördag blir det skojsans :) Träffa roliga människor igen som man inte träffat på länge :) Josefin, Jessica och Ida framför allt :) Vi borde ha tjejkväll snart igen tjejjor!!


Nä, nu ska jag göra nöe annat. Plugga typ... fast orkar nog inte mer idag. Så... One tree hill gissar jag ;)


Tjojsanhojsanhej!

RSS 2.0